Verdens bedste farmor - gave til farmor

2021-03-23

Mange farmødre kan bekræfte, at der er noget om snakken: Børnebørn er generelt tættere knyttet til mormor. 

En undersøgelse foretaget af YouGov blandt småbørnsforældre har da også vist, at 22 procent oftest lader morens forældre passe børnebørnene, mens kun 11 procent lader mandens forældre tage sig af børnebørnene.

Min egen børnebog vender op og ned på de roller. I Farmor & Vidunderøen er det således farmoren, der er barnebarnets store heltinde og er intet mindre end verdens bedste farmor.

Baggrunden for historien er et 10 år langt sygdomsforløb hos min mor, som desværre resulterede i, at hun aldrig kom til at spille en rolle i mine børns liv.

Historien er en hyldest til min mor, som desværre blev noget affældig til sidst. Forhåbentlig vil historien give mine små sønner et mere eventyragtigt billede af hende den fremmede og vise hende som den stærke kvinde, hun i virkeligheden var. Hun vil med bogen få en rolle i deres liv. 

Læs også: Bogen til mit barnebarn

For mig har det imidlertid været vigtigt, at historien ikke skulle udvikle sig til en socialrealistisk vi-voksne-kan-også-være-bange-bog. Farmor & Vidunderøen er fortalt i øjenhøjde med børnene, og min morns alzheimer-sygdom er kun synlig for de indviede. Farmor & Vidunderøen er dermed blevet en klassisk børnebog for alle de børn og voksne, der kan lide at tage på eventyr i fantasien, og en ubetinget hyldest til alle dem derude, der fortjener titlen 'verdens bedste farmor'.

Handling:

Farmor fortæller altid røverhistorier om dengang, hun boede på Vidunderøen. "Sludder" siger farfar. "Hun har aldrig været ude af byen". En nat tager farmor imidlertid sit barnebarn med ud til Vidunderøen. Her møder de farmors gamle fjende og en langhalset ven.

Gaven, som hylder verdens bedste farmor, kan bl.a. købes via Byens Forlag:

Farmor & Vidunderøen - køb den her.