Omtale i magasinet Livet med demens

2021-03-22

Alzheimerforeningens magasin Livet med demens har netop omtalt min børnebog Farmor & Vidunderøen. 

Det er ganske vist et underspillet tema i min bog, men netop min mors alzheimer-sygdom spillede en rolle i tilblivelsen af den. Historien er nemlig en hyldest til min mor, som i 2020 døde med alzheimers og desværre aldrig nåede at lære mine to små børn at kende.

Med Farmor & Vidunderøen kommer min mor til at spille en rolle i mine børn liv, sådan som jeg i sin tid havde drømt om. Mit håb er nemlig, at jeg ved at fortælle en underholdende løgnehistorie, kan give mine små sønner et mere eventyragtigt, men også et mere sandt billede af hende den fremmede, fordi bogen viser deres farmor som den stærke kvinde, hun i virkeligheden var.  

Det har imidlertid også været vigtigt for mig, at historien ikke skulle udvikle sig til en socialrealistisk vi-voksne-kan-også-være-bange-bog. Farmor & Vidunderøen er fortalt i øjenhøjde med børnene, og sygdommen er kun synlig for de indviede. Farmor & Vidunderøen er dermed blevet en klassisk børnebog for alle de børn og voksne, der kan lide at tage på eventyr i fantasien.